تغییر درصد پیشرفت از زیاد به کم در حالت Unit % Complete

روش اصولی تغییر درصد پیشرفت از زیاد به کم در حالت Unit % Complete

6 دقیقه
3 دیدگاه

با توجه به اهمیت بالای تغییر درصد پیشرفت از زیاد به کم در حالت Unit % Complete در نرم افزار Primavera P6 در این مقاله می خواهیم یک نکته بسیار مهم و کاربردی در رابطه با این موضوع آموزش دهیم .

زمانی که یک فعالیت در حالت Unit % Complete باشد ؛ یعنی بر اساس کارکردها درصد پیشرفت آن محاسبه می گردد و در Performance هم همان درصد پیشرفت لحاظ می شود ، باید به این نکته دقت داشته باشید :

زمانی که یک فعالیت فرضا Start شده و  Progress آن 100% شده است ، همچنین چک مارک Finished گرفته و Activity status آن به Completed تغییر یافته است، یعنی عملا آن فعالیت تمام شده است؛ با همه این ها گاهی اوقات ممکن است میزان احجام جدید از لحاظ نقشه ای و مهندسی دریافت کنید که نیاز باشد شما به عنوان کارشناس برنامه ریزی و کنترل پروژه به آن Progress منفی بدهید. یعنی در حالتی که درصد پیشرفت 100% بود اما با تغییر احجام آن، درصد پیشرفت کم می شود مثلا به 90 درصد کاهش می یابد .

در شکل زیر نمونه ی یک فعالیت با این مشخصات را مشاهده می کنید.

تغییر درصد پیشرفت Unit % Complete

وقتی می خواهید درصد پیشرفت را در حالت Unit کاهش دهید ، باید از روش صحیح و اصولی که در ادامه توضیح خواهیم داد، انجام دهیم.

روش اشتباه تغییر درصد پیشرفت در حالت Unit % Complete

با توجه به توضیح داده شده ، دقت داشته باشید این روش که مشاهده می کنید اشتباه است و برای یادگیری این روش را توضیح خواهیم داد. به عنوان مثال فعالیت A1120 را در نظر بگیرید . این فعالیت 100% پیشرفت داشته و چک مارک Finished آن نیز فعال شده است . برای تغییر درصد پیشرفت از زیاد به کم در حالت Unit % Complete نباید ابتدا چک مارک را برداریم و بعد % Units را به عدد دلخواه مثلا به 50 % تغییر دهیم . به عدد At Completion Total Cost در پایین صفحه و عدد Budgeted Total Cost سر ستون آن دقت کنید که دقیقا یک عدد مشابه هستند .  در عکس های زیر به ترتیب این دو مورد را مشاهده می کنید  و می توانید مقایسه کنید.

تغییر درصد پیشرفت Unit % Complete

تغییر درصد پیشرفت Unit % Complete

حال اگر درصد پیشرفت % UNIT را به 50% تغییر دهید ، عدد At Completion تغییر پیدا می کند و اختلافی بین این دو ایجاد می شود . به شکل زیر دقت کنید با تغییر % Units به 50 درصد ، مقدار جدید و متفاوت At Completion را مشاهده می کنید.

تغییر درصد پیشرفت Unit % Complete

در این حالت درصد پیشرفت کل پروژه با درصد پیشرفتی که بر اساس CBS محاسبه می کند متفاوت است . و منطقا Weight پروژه به هم می ریزد . بنابر این برای جلوگیری از این اتفاق که عملا تمام محاسبات پروژه را به هم می ریزد و نتایج اشتباه نشان می دهد ؛ باید به روش زیر عمل کرد .

روش صحیح تغییر درصد پیشرفت در حالت Unit % Complete

روش صحیح برای تغییر Unit % Complete این است که به جای تغییر % Unit باید در بخش Labor Units قسمت Actual را تغییر دهید . مثلا اگر درصد پیشرفت قرار است 50 % باشد ،این عدد Actual را تقسیم بر 2 کنید و عدد به دست آمده را در بخش Actual بگذارید ،  و مابقی را در قسمت Remaining وارد کنید ، که جمع دو عدد همان مقدار At Completion شود و CBS به هم نریزد .

همچنین اگر % Unit قرار است 80 % باشد باید در Actual به میزان 80 % از مقدار اصلی را وارد کنیم و در قسمت Remaining میزان 20 درصد مابقی را وارد کنیم . در این حالت است که مشکلات ذکر شده اتفاق نمی افتد ، مقدار At Completion به هم نمی ریزد و محاسبات Weight  دچار مشکل نمی شود .

ویدیو روش اصولی برای تغییر درصد پیشرفت از زیاد به کم در حالت Unit % Complete

مقالات پیشنهادی
دوره پیشنهادی
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
وحید نوری
1402/06/27
پاسخ دهید

عالی بود
ممنون

ابوالفضل رجوانی
1402/07/05
پاسخ دهید

از آموزش خوب تون متشکرم

حسین زندی
1402/11/03
پاسخ دهید

ممنون از ارائه مطالب مفیدتون 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط
question