گزارش گیری پویا از فاز مهندسی در MDR

گزارش گیری فرموله و پویا از فاز مهندسی در MDR اسناد ومدارک پروژه

7 دقیقه
12 دیدگاه

گزارش گیری یکی از مهمترین مواردی است که یک مهندس کنترل پروژه با آن سرکار خواهد داشت.  گزارش روزانه،گزارشات ماهیانه، گزارش گیری پویا از مدارک و فاز مهندسی Engineering عمومی و … جزء مهمترین گزارشات در کنترل پروژه است. مدارک مهندسی عمومی یکی از مدارک مهندسی است که لیستی از انواع ویژگی ها را با عنوان های مختلف نشان می‌دهد. در جدول زیر قرار است مشخصات خواسته شده را تکمیل کنیم.

گزارش گیری مدارک مهندسی از فاز مهندسی

در این آموزش می خواهیم تعداد اسناد پاسخ داده شده را مشخص کنیم. لیستی از اسناد و مدارک مهندسی به همراه ویژگی های درصد پیشرفت، زمان های واقعی و برنامه ریزی شده، آخرین وضعیت پروژه و فعالیت ها و غیره ثبت شده است که در یک فایل اکسل مشاهده می کنید.

گزارش گیری مدارک مهندسی از فاز مهندسی

می خواهیم گزارش گیری از مدارک مهندسی Engineering عمومی انجام دهیم و به عنوان مثال مشخص کنیم civil چند مدرک پاسخ داده شده دارد و برای تمام موارد مشابه به همین ترتیب تعداد را مشخص کنیم.

مفهوم پاسخ دادن مدارک مهندسی Engineering چیست؟

زمانی که پیمانکار مدرکی را برای کارفرما ارسال می کند، در صورتی که کارفرما پاسخ آن مدرک را بدهد ، تاریخ ارسال مدرک از پیمانکار به کارفرما کوچک تر از تاریخ ارسال مدرک از کارفرما به پیمانکار است .

به این معنا که پیمانکار زودتر مدرک را فرستاده و کارفرما پاسخ آن را داده است. به عنوان مثال در تاریخ ۱۴۰۱/۴/۲۰ پیمانکار مدرکی را برای کارفرما ارسال میکند و کارفرما در تاریخ ۱۴۰۱/۵/۱۰ پاسخ میدهد. اختلاف تاریخ ارسال پاسخ به مدرک از تاریخ ارسال مدرک، مقداری مثبت است.

گزارش گیری مدارک فاز مهندسی به چه صورتی انجام می شود؟

در تصویر زیر وضعیت شروع و پایان فعالیت ها و ارسال و دریافت مدارک را مشاهده می کنید. مثلا به طور خاص در تصویر زیر از گزارش گیری از مدارک مهندسی Engineering عمومی مشاهده می کنید که ۲ مدرک پاسخ داده شده نیستند. اما مدرک سوم در تصویر، در تاریخ ۴/۲۰ توسط پیمانکار فرستاده شده و در تاریخ ۵/۱۴ توسط کارفرما پاسخ داده شده است.

گزارش گیری مدارک مهندسی

تعریف شرط برای تابع filter

در یک شیفت جدید که در صفحه اول مشاهده کردید، در ستون تعداد مدارک پاسخ داده شده فرمول زیر را وارد می کنیم. ستون تاریخ ارسال مدارک از کارفرما منهای تاریخ ارسال پیمانکار به کارفرما، این قسمت را بزرگتر از صفر قرار می دهیم.

در نتیجه ی این شرط، سلول های پاسخ داده شده با true و سلول های پاسخ داده نشده را با false و سلول های خالی را با value نمایش میدهد. که این نتیجه اولیه در شکل زیر نمایش داده شده است.

گزارش گیری پویا از مدارک و فاز مهندسی

تعریف تابع iferror

در تهیه‌ی گزارش گیری پویا و فرموله از فاز مهندسی Engineering عمومی در  اسناد MDR از پروژه EPC که تا مرحله قبل توضیح داده شد، می خواهیم سلول های خالی را که با value نمایش داده شده بود، به false تبدیل کنیم. چون این سلول ها هم مدرک پاسخ داده شده ندارد. بنابر این از تابع Iferror استفاده می کنیم. به این صورت که اگر شرط تابع error داد، با false نمایش بدهد و اجرا می کنیم. نتیجه مشابه تصویر زیر می شود که فقط true و false نمایش داده می شود.

گزارش گیری پویا از مدارک و فاز مهندسی

شرط گزارش گیری برای یک عنوان خاص

در گزارشی که تا مرحله قبل آماده شد، می خواهیم یک نوع خاص مثل civil را فیلتر کنیم. بنابر این تابع نوشته شده قبلی را درون تابع filter می بریم و به عنوان قسمت array استفاده می شود.

قسمت دوم شرط می گذاریم که به عنوان مثال فقط مدرک مربوط به civil را نمایش دهد.

گزارش گیری پویا از فاز مهندسی در MDR

حال فقط ۳ مدرک را به ما نمایش می دهد که دوتای آن false است. در واقع فقط ۱ مدرک پاسخ داده شده است. در تصویر زیر این گزارش را مشاهده می کنید.

گزارش گیری پویا از فاز مهندسی در MDR

نمایش مدارک با عدد صفر و یک

در نتیجه بدست آمده از مرحله قبل که با true و false نمایش داده شده بود، می خواهیم فقط تعداد true ها را به ما نمایش بدهد. بنابر این از ۲ عدد منفی پشت تابع تعریف شده، استفاده می کنیم. در این صورت true را با عدد ۱ و false را با عدد صفر نمایش می دهد.

نمایش مجموع کل مدارک با تابع sum

در مرحله‌ی بعد گزارش گیری از مدارک مهندسی عمومی، کافی است با تعریف یک تابع sum، اعداد ۱ را با هم جمع بزنیم تا کل مدارک را برای مثلا مورد civil نمایش دهد.

گزارش گیری پویا از فاز مهندسی در MDR

 سپس جمع کل نوشته شده را برای هر ردیف اعمال می کنیم تا نتیجه کلی برای همه موارد بدست بیاید. در تصویر زیر اعداد نمایش داده شده نشانگر مدارک پاسخ داده شده می باشد.

گزارش گیری پویا از فاز مهندسی در MDR

ویدیو
گزارش گیری پویا از فاز مهندسی در MDR اسناد و مدارک فنی پروژه

مقالات پیشنهادی
دوره پیشنهادی
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
طناز پرور
1402/03/22
پاسخ دهید

سلام و درود
ممنون از توضیحات جامع تون

روزبه کران زاده ویراشگر
1402/03/25

سلا و دورد
سپاس بایت نظراتتون
موفق باشید

مسلم کیانی ده کیان
1402/04/05
پاسخ دهید

خداقوت عالی بود -

روزبه کران زاده ویراشگر
1402/04/05

سلام متشکرم مهندس. موفق باشید

ابوالفضل رجوانی
1402/07/05
پاسخ دهید

متشکرم از آموزش خوب تون

وحید نوری
1402/08/22
پاسخ دهید

خیلی کاربردی بود مهندس، ممنون

احمد هدایتی
1402/10/24
پاسخ دهید

سپاس

ابوالفضل جانی قربان
1402/11/13
پاسخ دهید

برای پروژه های epc بسیار کاربردی هست.

روزبه کران زاده
1402/11/14

با سلام بله دقیقا همینطور است. ممنونم از نظرتون. موفق باشید

حسین علیزاده
1403/01/06
پاسخ دهید

سپاس فراوان از ارائه عالیتون

هستی صباغی
1403/01/17
پاسخ دهید

خیلی خوب بود ممنون

قاسم قاسم
1403/01/19
پاسخ دهید

ممنونم استاد گرامی عالی بود

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط
question