فعالیت های open ended

شناسایی فعالیت های open ended و رفع آن در Msp

6 دقیقه
11 دیدگاه

همه به اشتباه فکر می‌ کنند که فعالیت های open ended  یا اصطلاحا فعالیت با پایان باز ، یعنی در یک مجموعه فعالیت برای پروژه ، فعالیت پس نیاز نداشته باشیم . در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش نرم افزار Msp می خواهیم به طور کامل توضیح دهیم که این تصور اشتباهی است و منظور از این جمله ، نداشتن پس نیاز برای فعالیت ها نیست . در ادامه در مورد آن صحبت می کنیم و مفهوم دقیق آن را متوجه می شوید .

فعالیت های پیش نیاز و پس نیاز

کاملا مشخص است که ارتباط بین فعالیت ها در یک پروژه باید به گونه ای باشد که، همه فعالیت ها در یک پروژه دارای پیش نیاز (ها) و پس نیاز (هایی) باشند .

فعالیت پیش نیاز به چه معناست؟

فعالیت پیش نیاز به این معناست که این فعالیت باید قبل از فعالیت مورد نظر  در پروژه به اتمام برسد. مثلا اگر فعالیت A پیش نیازی برای فعالیت B باشد ، یعنی برای شروع شدن فعالیت B باید فعالیت A به اتمام برسد.

فعالیت پس نیاز به چه معناست؟

فعالیت پس نیاز به این معناست که این فعالیت باید پس از تمام شدن فعالیت مورد نظر شروع شود. مثلا در مثال بالا فعالیت B پس نیاز برای فعالیت A است .

ارتباط فعالیت های open ended با بقیه فعالیت ها

تصور کنید فعالیتی داریم که رابطه SS با فعالیت پس نیاز دارد. به این معنا که شروع فعالیت پس نیاز بستگی به شروع آن فعالیت دارد ، و پایان باز باشد و با فعالیت دیگری ارتباط نداشته باشد . در واقع اینجا یک فعالیت open ended  داریم که می خواهیم آن را آنالیز کنیم .

حال فرض کنید چنین فعالیتی ، بنا به هر دلیلی به تاخیر افتاده و طولانی تر شده است . مثلا به اشتباه کاربر این فعالیت زمان طولانی تری نسبت به مدت زمان برنامه ریزی شده داشته باشد ، یا split در بین کار افتاده باشد ، یا هر دلیل دیگری که موجب به تاخیر افتادن این فعالیت شده است .

تاخیر shift زمان در فعالیت های open ended

در مثال گفته شده در قسمت قبل اگر چنین اتفاقی رخ دهد و موجب تاخیر در آن فعالیت شود ، این shift زمان روی هیچ فعالیتی بعد از خودش تاثیری نمی گذارد و این اتفاق ممکن است معایبی داشته باشد ، مثلا اینکه ما متوجه نشویم که این فعالیت به تاخیر افتاده است و در نتیجه ممکن است محاسبات ما را دچار مشکل کند و دچار اختلال در زمانبندی و برنامه ریزی پروژه شویم .

در بدترین حالت ، ممکن است زمان پایان این فعالیت حتی از زمان پایان مایلستون هم جلو تر برود و ما متوجه این اشتباه نشویم .

نتیجه : نتیجه می گیریم که در پروژه ها نباید هیچ فعالیتی بدون پس نیاز داشته باشیم و همچنین هیچ فعالیتی با پایان باز نیز نداشته باشیم . چون امکان دارد که مشکلات ذکر شده در بالا اتفاق بیافتد و موجب مشکلات بزرگ تر در پروژه شود .

شناسایی و رفع فعالیت های open ended

با توجه به نکاتی که گفته شد ، نباید هیچ فعالیتی بدون پس نیاز یا فعالیت open ended داشته باشیم . بنابر این میتوان از این راه استفاده کرد که فعالیت‌ های بدون پایان و فعالیت هایی که پس نیاز ندارند که پایان فعالیت مورد نظر با آن در ارتباط باشد ، را به مایلستون پایان یا finish متصل کرد . به این صورت که شروع مایلستون finish ، پس نیاز پایان این فعالیت یا هر فعالیت دیگری باشد.

مثلا به شکل زیر دقت کنید که به همین صورت عمل کرده است و فعالیت آخر را پیش نیاز مایسلتون finish قرار داده است.

فعالیت با پایان باز ممنوع

 اگر به این صورت عمل کنیم ، در هر پروژه ای زمانی که  یک یا چند فعالیت به هر دلیلی دچار تاخیر بشود و زمان آن بیشتر از زمان برنامه ریزی شده باشد ، ما متوجه این مشکل می شویم و می توانیم برای آن برنامه ریزی کنیم و در غیر این صورت یعنی نداشتن فعالیت پس نیاز و اصطلاحا فعالیت open ended ، متوجه رخ دادن مشکل نمی شویم.

ویدیو شناسایی و رفع فعالیت های open ended ( فعالیت با پایان باز)

مطالعه این مقالات پیشنهاد می شود!

آموزش حذف اعشار و رند کردن Duration در MSP

آموزش صفر تا صد فرمول زمانبندی در Msp

تهیه ساختار شکست cbs از قرار داد فهرست بها

reschedule کردن پروژه در MSP

مقالات پیشنهادی
دوره پیشنهادی
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
سعید
1401/10/16
پاسخ دهید

چه لوکیشن توپی.دمت گرم روزبه جان.

روزبه کران زاده
1401/10/21

سلام متشکرم مهندس جان

آیلار رضازاده
1401/12/28
پاسخ دهید

من معمولا بخوام فعالیت های بازو رو پیدا کنم از ستون successor استفاده میکنم حالا درسته ک لزوما فعالیت های پیدا میشه ک پس نیاز نباشه ولی کارو راه میندازه

روزبه کران زاده ویراشگر
1401/12/28

همیشه در ستون successor نمیشه فعالیت های با پایان باز رو پیدا کرد چون ممکنه پس نیاز مثلا از جنس SS باشه.
موفق باشید

tooradj safarzadeh
1402/06/05
پاسخ دهید

sepas

وحید نوری
1402/06/06
پاسخ دهید

ممنون از آموزش خوبتون

ابوالفضل رجوانی
1402/07/18
پاسخ دهید

ممنون

حسین فعله گری
1402/07/28
پاسخ دهید

سلام مهندس خدا خیرت بده

محمدرضا تقی خانی
1402/08/22
پاسخ دهید

بسیار تشکر

داود شیشه گری
1402/11/05
پاسخ دهید

بسیار عالی

اسماعیل حردانی
1402/11/09
پاسخ دهید

ممنون

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط
question