اضافه کاری یا Overtime در MSP

5 نکته حیاتی و آموزش کامل مبحث اضافه کاری یا Overtime در MSP

7 دقیقه
9 دیدگاه

یکی از مباحث مهم برنامه ریزی و کنترل پروژه در آموزش نرم افزار msp ، بحث اضافه کاری یا overtime در msp می باشد . در این مقاله می خواهیم با ۵ نکته حیاتی ، مبحث اضافه کاری را آموزش دهیم و کامل توضیح دهیم .

اضافه کاری یا overtime در msp نداریم!

در حالت برنامه ریزی یا پلن ، هیچ گونه اضافه کاری یا overtime در msp نداریم . فقط در حالتی که می خواهیم پروژه و فعالیت ها را Actual کنیم ، اضافه کاری تعریف می شود . در عمل هم زمانی که برنامه ریزی انجام می دهیم اضافه کاری تعریف نمی شود چون منطقی نیست . در واقعیت هرگاه نتوانیم طبق برنامه ی کاری عمل کنیم و از برنامه عقب ماندیم نیاز به اضافه کاری در همان زمان داریم . پس به طور کلی اضافه کاری یا overtime در msp فقط در زمان بروز رسانی یا actual هست .

اضافه کاری بعد از معرفی و تخصیص منابع در msp

در پروژه ها زمانب اضافه کاری انجام می دهیم که ابتدا منابع را معرفی کرده باشیم و تخصیص منابع هم انجام شده باشد . زمانی که منبع نداریم چطور می توانیم مشخص کنیم از فلان منبع به چه میزانی نیاز داریم و هزینه ی آن چقدر می شود؟ پس حتما باید در وهله ی اول معرفی منابع داشته باشیم و بعد از معرفی منبع ، نرخ دستمزد در حالت اضافه کاری هم مشخص شده باشد . مثلا نرخ استاندارد برای منبعی ۱ تومان و نرخ اضافه کاری ۲ تومان است . یعنی در صورتی که ۸ ساعت کار کنید ۸ تومان و در صورتی که ۱۰ ساعت کار کنید ۱۲ تومان دستمزد دریافت می کنید .

اضافه کاری بعد از درصد پیشرفت پروژه در msp

زمانی می توانیم اضافه کاری یا overtime در msp تعریف کنیم که درصد پیشرفت پروژه در msp  مشخص شده باشد . فعالیتی که درصد پیشرفت آن صفر باشد نمیتوان برای آن اضافه کاری ثبت شود.

ستون های درج اضافه کاری در نرم افزار msp

این نکته را هم بدانید که برای ثبت اضافه کاری نمیتوان در ستون های overtime , work , cost عدد یا عبارتی درج کرد . چون این ستون ها عملیاتی یا محاسباتی هستند و نمیتواند در آن ها تایپ شود.

نحوهی ثبت اضافه کاری در نرم افزار ام اس پی msp

حال با توجه به نکات گفته شده این سوال پیش می آید که برای ثبت اضافه کاری ها چگونه عمل کنیم ؟ ما دو روش را برای درج اضافه کاری یا overtime در msp معرفی می کنیم و با هم مقایسه خواهیم کرد .

راه اول : ثبت اضافه کاری روی نمای گانت چارت

روی نمودار گانت چارت کلیک کنید و گزینه ی show split را بزنید . باید نمای Task form ظاهر شود ، اگر نبود بر روی نمای پایین که جدیدا باز شد کلیک کرده و حال از نمای بالا قسمت task قسمت Gantt chart گزینه ی Task form را بزنید .

اکنون روی فعالیت مورد نظر کلیک کرده و در قسمت پایین Act.work و ovt.work را وارد می کنیم . روی شکل زیر این قسمت نشان داده شده است.

روش دوم :

بهتر است برای ثبت اضافه کاری یا overtime در msp از این روش استفاده کنید . در همان منوی پایین صفحه کلیک کرده و از منوی بالا صفحه Gantt chart گزینه ی Task Usage را انتخاب کنید . در این صورت فعالیت ها با توزیع روز هایشان آمده است که مثلا در هر روز چند ساعت کار شده است . در این حالت میتوان بروز رسانی کنیم و درصد پیشرفت را وارد کنیم . سپس در قسمت Act.work تعداد ساعات اضافه کاری را مشخص می کنیم .

اضافه کاری یا Overtime در MSP

اگر این اطلاعات را در این قسمت نداشتید ، کافی است کلیک راست کنید و از قسمت Detail style قسمت show these fields گزینه ی Act.ovt.work را انتخاب کنید و ok بزنید .در این قسمت که در شکل زیر نشان داده شده است می توانید گزینه ها را اضافه یا کم کنید.

اضافه کاری یا Overtime در MSP

با مطالعه این مقاله میتوان دریافت که چه نکاتی را در اضافه کاری یا overtime در msp باید رعایت کرد و از چه روشی برای اضافه کردن اضافه کاری استفاده کرد .

ویدیو محاسبه اضافه کاری در MSP

مطالعه این مقالات پیشنهاد می شود!

محاسبه مدت زمان duration و تاخیرات variance سطوح wbs 

تهیه برنامه زمانبندی جبرانی Catchup Plan

 

دانلود و نصب نرم افزار msp

صفر تا صد نمودار موزی یا Banana Curve در تحلیل پیشرفت پروژه‌ها

مقالات پیشنهادی
دوره پیشنهادی
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
سعید
1401/10/15
پاسخ دهید

خیلی نکته کاربردی بود.ممنون بابت توضیح عالیت.فقط سوال اینکه در کجای نرم افزار عدد هزینه Overtime Cost (همون مثلاً 2 تومن) رو وارد میکنیم؟

روزبه کران زاده
1401/10/21

سلام مجدد ویدیو آموزشی رو ببینید متوجه می شوید که ما میزان ساعت کارکرد اضافه کاری رو وارد میکنم و هزینه خودش بر اساس منظق محاسباتی که توضیح داده شد محاسبه می شود.
موفق باشید

tooradj safarzadeh
1402/06/02
پاسخ دهید

خوب بود

ابوالفضل رجوانی
1402/06/11
پاسخ دهید

خوب بود

علی
1402/06/25
پاسخ دهید

سلام چطور میتونیم اضافه کار را محدود کنیم که مثلا 300 ساعت اضافه کاردر ماه به یک نفر داده نشود . منظورم اینه که لیشتر از 120 ساعت نشود .

روزبه کران زاده
1402/06/25

با سلام همانطور که در توضیحات مقاله آموزشی آورده شده است بحث اضافه کاری موضوعی می باشد که جز بخش واقعی یا اکچوآل برنامه زمانبندی در بروزرسانی می باشد و نمیشود از قبل برای آن حالت پلن در نظر گرفته شود و محدودیتی از پیش تعیین شده برای آن در نظر گرفت.
این محدودیت اضافه کاری معمولا در پروژه توسط نفرات مربوط به واحد منابع انسانی مدیریت می شود و در نهایت محاسبه می گردد. موفق باشید

حسین فعله گری
1402/07/28
پاسخ دهید

چطور میشه محدودیت تعرف کرد تو برنامه؟

محمدرضا تقی خانی
1402/08/23
پاسخ دهید

بسیار عالی متشکرم

وحید نوری
1402/08/23
پاسخ دهید

مرسی، عالی بود

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط
question