ریپلن در برنامه زمانبندی

چه موقع نیاز داریم که در برنامه زمانبندی ریپلن Replan بزنیم؟

7 دقیقه
11 دیدگاه

خیلی از افرادی که کنترل پروژه کار می کنند معتقدند وقتی بین Plan و Actual فاصله ای بیفتد، لازم است Replan بزنیم. این تصور خیلی کلی است و منطق و دلایل دیگری پشت آن وجود دارد. اگر بخواهیم به طور دقیق دلایل Replan زدن را بدانیم بهتر است ماده 30 شرایط عمومی پیمان در نشریه 4311 را مطالعه کنیم. این ماده نیز منطبق بر پروژه های PC غیرصنعتی است که با این نشریه قرارداد بسته اند.

[elementor-template id=”27615″]

ماده ۳۰- تغییر مدت پیمان

الف) در صورت وقوع هر یک از موارد زیر که موجب افزایش مدت اجرای کار شود، پیمانکار می تواند درخواست تمدید مدت پیمان را بنماید. پیمانکار درخواست تمدید مدت پیمان را با ارائه محاسبات و دلایل توجیهی، به مهندس مشاور تسلیم می کند و مهندس مشاور پس از بررسی و تائید، مراتب را برای اتخاذ تصمیم به کارفرما گزارش می کند و سپس نتیجه تصمیم کارفرما را به پیمانکار ابلاغ می نماید. به طور کلی تغییر مدت پیمان یا به اصطلاح Replan شامل سه دسته کلی است:

دسته اول: تغییر در مبلغ و پروژه است که در مورد 1 آورده شده است.

دسته دوم: تاخیرات فنی است که شامل موارد 2 تا 8 و 10 می باشد.

دسته سوم: تاخیرات مالی است یعنی تاخیر در پرداخت یا پیش پرداخت های موقت، که باعث می شود پروژه تمدید شود و مباحث مربوط به مالی را با بخش نامه 5090 محاسبه می کنند. در بند 9 توضیح داده شده است.

1- در صورتی که بند های الف و ج ماده ۲۹، مبلغ پیمان تغییر می کند.

در ماده 29 شرایط پیمان آورده شده است که اگر حجم احجام کاری تغییرات اساسی داشته باشند که باعث تغییر مبلغ پروژه و حتی مدت پروژه شوند، می توانیم Raplan بزنیم. همچنین اگر جبهه کاری پروژه تغییر کند در این صورت Replan ممکن است.

2-  هرگاه به دستور کارفرما یا مهندس مشاور نقشه های اجرایی یا مشخصات فنی تغییر اساسی کند.

مورد دوم زمانی که نقشه ها تغییرات بزرگ و اساسی داشته باشد شامل می شود. و در صورتی که نقشه تغییرات جزئی تری داشته باشد شامل Replan نمی شود.

3- هرگاه کارفرما در تحویل کارگاه، ابلاغ دستور کارها یا نقشه و تحویل مصالحی که تهیه آنها به عهده اوست تاخیر کند. تاخیر ابلاغ دستورکارها و نقشه‌‌‌ها به شرطی مشمول این بند است که پیمانکار با توجه به برنامه زمانی تفصیلی، آنها را از مهندس مشاور درخواست کرده باشد.

در صورتی که تهیه نقشه یا مصالحی برای پروژه با تاخیر مواجه شود، با شرط اینکه پیمانکار اسناد و مدارک لازم را در دست داشته باشد؛ با تایید کارفرما می تواند تاخیر را مجاز کرده و Replan بزند.

4- اگر در تحویل مصالحی که فروش آنها لزوماً باید با حواله کارفرما صورت گیرد تاخیر ایجاد شود به شرطی که پیمانکار با توجه به برنامه زمانی تفصیلی برای تهیه آنها به موقع اقدام کرده باشد.

یکسری از مصالح خاص را شما تهیه می کنید ولی حواله آن را کارفرما باید صادر کند و اگر در صدور حواله تاخیر داشته باشد، به شرط اینکه شما طبق برنامه زمان بندی پیش رفته باشید؛ می توانید تاخیر را مجاز کنید و عملا Replan  بزنید.

5- در موارد حوادث قهری و همچنین در موارد مربوط به کشف اشیای عتیقه و آثار تاریخی که در مواد ۲۶ و ۴۳ پیش بینی شده است.

در یکسری از مواقع که حادثه ای رخ بدهد و وقوع آن حادثه مثلا سیل دست هیچ یک از طرفین نباشد تاخیر می تواند مجاز باشد. البته در صورتی که شما شرایط آب و هوایی 20 یا 25 سال پیش آن منطقه را چک کرده باشید و در این مدت چنین حادثه ای در آن منطقه رخ نداده باشد می توانید تاخیر را مجاز کنید.

6- هرگاه محدودیت برای ورود مصالح و تجهیزات طبق بند (د) ماده ۲۰ پیش آید.

در مواقعی که مثلا محصول خاصی را بخواهید تهیه کنید و تهیه آن ممکن است با دردسر مواجه شود مثلا ممنوعیت داشته باشد یا نیاز به مجوز داشته باشد، چنین تاخیری از دست پیمانکار خارج است و این تاخیر نیز مجاز به شمار می آید و می توانید Replan بزنید.

7- در صورتی که طبق ماده ۴۹ به حالت تعلیق درآید.

در صورتی که کارفرما دستور دهد بنا به هر دلیلی کار مدتی به تعلیق بیفتد در این صورت تاخیر از عهده پیمانکار خارج است و کارفرما موظف است این تاخیر به وجود آمده را برای پیمانکار مجاز کند و پیمانکار می تواند Replan بزند.

[elementor-template id=”27598″]

8- در صورتی که قوانین و مقررات جدیدی وضع شود که در تغییر مدت اجرای کار موثر باشد.

9- هرگاه کارفرما نتواند تعهدات مالی خود را در موعد های درج شده در اسناد و مدارک پیمان انجام دهد.

دسته سومی از تاخیرات که صحبت آن شد تاخیرات مالی است که در این مورد به آن اشاره شده است و در این شرایط شما می تواند Replan کنید.

10- موارد دیگری که به تشخیص کارفرما خارج از قصور پیمانکار باشد.

در این مورد به طور کلی بیان کرده که به تشخیص کارفرما شرایطی پیش آید که خارج از عهده پیمانکار باشد در این صورت پیمانکار اجازه Replan دارد.

 

[elementor-template id=”27623″]

پس به طور کلی با این دلایل گفته شده می توانیم Replan کنیم البته به شرط آن که اسناد و مدارک را داشته باشیم و با این اسناد بتوانیم از تاخیرات دفاع کنیم. دفاع از این تاخیرات نیز به صورت یک گزارش است که به آن گزارش لایحه تاخیرات می گویند و آن را برای مشاور ارسال می کنید. در صورت تایید تمام یا بخشی از تاخیرات مجاز خواهد شد و می توانید Replan کنید.

در ویدیو زیر به شما آموزش می دهیم چه موقع نیاز داریم که در برنامه زمانبندی ریپلن Replan بزنیم!

مقالات پیشنهادی
دوره پیشنهادی
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
محمدرضا تقی خانی
1402/08/21
پاسخ دهید

ممنونم استاد لطفا بحث محاسبه تعدیل در بخشنامه 5090 یا 1300 فرمولی ذکر نشده لطفا بحث محاسبه مدت زمان تاخیرات در مورد تعدیل را هم بگید زنده باشید تشکر.

روزبه کران زاده ویراشگر
1402/08/22

سلام در برنامه ما هست که مفصل به این موارد بپردازیم. کمی صبوری کنید به اونجا هم خواهید رسید. موفق باشید

مصطفی مرادی
1402/08/21
پاسخ دهید

سپاس استاد،مطالب مفید و آموزنده 🙏🙏🙏

وحید نوری
1402/09/01
پاسخ دهید

ممنون مهندس، مطلب خیلی خوبی بود.

روزبه کران زاده ویراشگر
1402/09/01

سلام سپاس از لطفتون

عماد تمیمی
1402/09/12
پاسخ دهید

ممنون از زحمات شما

محمد چنگلوایی
1402/09/26
پاسخ دهید

من واقعا در این مورد مشکل داشتم تا حدودی به جواب هام رسیدم ممنون از راهنمایی های خوبتون

fatemeh ghanbari
1402/09/27

سپاس از لطف شما

تابنده
1402/10/21
پاسخ دهید

سلام عرض ادب و احترام
استاد گرام در مبحث فعلی (دلایل Replan زدن) فرموده اید
(این تصور خیلی کلی است و منطق و دلایل دیگری پشت آن وجود دارد. اگر بخواهیم به طور دقیق دلایل Replan زدن را بدانیم بهتر است ماده 30 شرایط عمومی پیمان در نشریه 4311 را مطالعه کنیم. این ماده نیز منطبق بر پروژه های PC غیرصنعتی است که با این نشریه قرارداد بسته اند)
آیا پروژه pc صنعتی یا غیر صنعتی دارد ؟
و چنانچه pc صنعتی باشد از ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان تبعیت نخواهد کرد ؟
لطفا ارشاد بیشتر
سپاسگزارم

روزبه کران زاده
1402/10/23

با سلام مهندس عزیز و تشکر بابت پیامتان.
بدیهی ست که مفاد پیمان PC غیرصنعتی با صنعتی متفاوت است و هرکدام از نشریه خاص خود و مفاد شرایط عمومی آن پیروی میکند.
پس در هر پروژه عمرانی یا غیر عمرانی از هر جنسی باید به مفاد پیمان همان پروژه مراجعه کرد. موفق باشید

حسین علیزاده
1403/01/19
پاسخ دهید

سپاس از دقت مطالب

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط
question